Felhasználói név:
Jelszó:

Fórumozni szeretnél?
Ha szeretnél a fórumba írni, küldj egy levelet az oldal webmesterének, aki küldeni fog egy belépési kódot!
Szabályok
A disc golf a korong sportok családjába tartozó szabadidős tevékenység, ahol a játék célja az, hogy minél kevesebb dobásból találjunk el egy célpontot. Ez a célpont általában egy láncos kosár, de kosár híján mindenféle tereptárgy alkalmas lehet a célra.

A disc golf kosár

 

A játék már az első alkalommal élvezhető, és a fejlődés minden egyes kör után biztosított. Ahhoz, hogy az ember elkezdjen játszani nem kell semmi más, csak egy 2-3 korongból álló készlet, az időjárási viszonyoknak megfelelő öltözet, és egy pálya.

Gerard drives backhand

 

  1. Tiszteld a természetet és a park látogatóit! Figyelj arra, hogy ne hagyjál magad után szemetet, a dobásoddal ne veszélyeztesd a járókelőket és a játékos társaidat! Ők is kikapcsolódni jöttek ide.
  2. Mielőt dobsz, győződj meg róla, hogy semmilyen élőlény nem áll a dobásod útjában!
  3. A játék célja, hogy a kezdő dobóponttól minél kevesebb dobással eltaláld a célpontot, a láncokból álló kosarat. Találatnak csak az minősül, ha a korong a láncok között, vagy a kosár alján nyugszik.
  4. Egyszerre csak egy játékos dobhat. Mindig az a játékos következik, akinek az eldobott korongja legmesszebb fekszik a célponttól, függetlenül attól, hogy hány dobásból jutott oda. A kezdődobást az a játékos kezdi, aki az előző célpontot a legkevesebb dobásból találta el.
  5. Az eldobott korongot mindig ugyanonnan kell tovább dobni, ahol az földet ért.
  6. Miután mindegyik játékos eltalálta a célpontot, összeszámolják, hogy hány dobásra volt szükségük ehhez, majd tovább haladnak a következő kezdőponthoz, és így tovább. Az egész játékot az a játékos nyeri, akinek összesen legkevesebb dobás kellett a célpontok eltalálásához.

Amennyiben ennél részletesebb információt szeretnél a sportról, vagy egyéb kérdésed van a disc golfról, úgy kérlek írjál az info@disc-golf.hu címre!