Felhasználói név:
Jelszó:

Fórumozni szeretnél?
Ha szeretnél a fórumba írni, küldj egy levelet az oldal webmesterének, aki küldeni fog egy belépési kódot!
2010.01.26.
Változások a 2010-es Austro Hungaro Tour lebonyolítási rendszerében
A versenysorozat szervezőbizottsága az egyes versenyek rendezői (tournament director) hatáskörébe delegálja a döntő lebonyolítási rendszerét. Változott a versenyenkénti egy eurós szövetségi hozzájárulás mértéke, illetve az indítható osztályok száma is.
A 2010-es versenysorozatban, és várhatóan a jövőben is a z egyes versenyek szerveőinek a hatásköre lesz eldönteni, hogy a verseny utolsó napján a döntőt milyen formátumban rendezik. A szervezőknek az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésükre:

(1) Az eddigi lebonyolítási rendszer, azaz: a harmadik kört követően a legjobb 5 férfi és a lgjobb 3 női játékos játszik egy hat lyukból álló döntőt.
(2) Minden játékos egy teljes negyedik kört játszik, azaz külön döntő nem kerül megrendezésre.
(3) A harmadik kör után a legjobb 36 férfi játékos játszik egy kilenc lyukas elődöntőt, ezzel egyidejűleg a női játékosok a maradék kilenc lyukon döntőt játszanak. Ezt  követően a legjobb 5 férfi játékos döntőt játszik, méghozzá 6 lyukon.

A versenysorozatban idén megszűntetik a masters, grandmasters és women masters kategóriákat, azoknak ugyanis gyakorlatilag nem volt értelme. A versenyek ezért 3 kategóriában, junior, open és női kategóriákban kerülnek megrendezésre.

A korábbi gyakorlat szerint minden versenyen a résztvevők nevezési díjából egy eurót a hazai szöetség részére adtak, támogatásként. Ez az összeg idén kettő euró / játékosra emelkedik, amely a versenyek nevezési díjának egy eurós növekedésének ígéretét hordozza magában.