Felhasználói név:
Jelszó:

Fórumozni szeretnél?
Ha szeretnél a fórumba írni, küldj egy levelet az oldal webmesterének, aki küldeni fog egy belépési kódot!
2015.10.12.
Íme a 2015-ös disc golf magyar bajnokok
Egy szeles és meglehetősen nedves hétvégén, a tavalyi év disc golf játékosának szervezésében október 10-11-én megkoronáztuk a disc golf 2015-ös magyar bajnokait.

A verseny szervezését a LOL Disc Golf Szakág, azaz az immáron brand értékkel és saját domain névvel is rendelkező Szakág vállalta. A Szakágban minden egyes tagnak valamilyen hangzatos címe van, de sajnos időjárás felelősről nem gondoskodtak, így a hétvége egyetlen egy negatívuma a vasárnapi eső volt, amely tényleg nem hiányzott senkinek. Ezt leszámítva a rendezésre és a rendezőkre senkinek egyetlen szava sem lehetett, a debütálást hiánytalanul lehozták.

A pálya a Vértesboglár-Csákvár közötti természetvédelmi puszta kellő közepén volt, és a 19 lyuk  között volt minden, ami egy pályát izgalmassá tud tenni: rövidebb technikás lyukak, hosszabb és nagyon hosszú lyukak , számtalan OB, sziget lyuk, fák, bokrok (szúrósak is), stb. és egy kedves extraként minden lyuk kapott egy saját nevet is. Mint ahogy azt elég sok versenyen láthattuk, sajnos itt is akadt egy olyan lyuk, amely megszórta a mezőnyt, és habár ez nem a USDGC volt, itt is a sziget lyuk jutott a kelleténél nagyobb szerephez: 2 és 8 között mindenféle eredményt láthattunk rajta, és a játékosok végső helyezése és a sziget lyukon elért eredménye közötti korrelláció inkább a nullához, mint az egyhez volt közel.

A női mezőny 3 indulója közül Török Alíz bírta a legjobban a gyűrődést, és vasárnap ő vállalta egyedül az elemekkel és a pályával való küzdelmet, így megérdemelten vehette át 2015 Disc Golf  magyar bajnokának járó érmet.

A férfi mezőny 20 indulója közül 2-en estek ki a versenyből vasárnapra, a maradék 18 játékos végig  játszotta a versenyt. A végső győzelmet az idei austro-hungaro tour sorozatban is az előkelő 6. helyen álló Furka Róbert szerezte meg, aki a rossz idő ellenére végig koncentrált tudott maradni. Furesz dobta a legjobb kört is (-8), és összesített, döntő utáni -15-ös eredményével magabiztosan verte a mezőnyt. Második helyen Hatvani Dani végzett -11-el, és a dobogóra még Veres Balázs fért fel -4-es eredményével.

Ezúton szeretnénk gratulálni minden indulónak, a szervezőknek pedig egy hatalmas köszönetet mondani az elvégzett munkáért! A verseny teljesen hivatalos végeredményét a facebook-os disc-golf.hu csoportra töltjük fel.