Felhasználói név:
Jelszó:

Fórumozni szeretnél?
Ha szeretnél a fórumba írni, küldj egy levelet az oldal webmesterének, aki küldeni fog egy belépési kódot!
2015.08.08.
Őrség Open - eredmények, rövid beszámoló
Augusztus 1-2-n 56 játékos lepte el az Őriszentépteri dombokat, hogy győztest koronázzanak.

Az Őrség Disc Golf Open - a PDGA szempontjából egyelőre nem, de a mi szempontunkból nagyon is hivatalos - eredményeit az alábbi linken találhatjátok:

http://www.pdga.com/tour/event/21560

A verseny egyébként nagyon nagy volt. A program a szerdai és csütörtöki, fényképekkel nagyon jól dokumentált pályaépítéssel kezdődött, amely képeket azonban tekintettel az azon szereplők személyiségi jogaira inkább nem publikálnánk. Legyen az elég, hogya kis előkészítő csapat kitűnő munkát végzett, és péntek délelőttre egy az itt-ott magas fű ellenére nagyon is élvezhető pályát sikerült kialakítani.

A tavalyi layouthoz képest mindössze egyetlen változás volt, a 12-es lyuk egy picit rövidebb lett, és egy félsziget/sziget kombinációvá vált, teszt jelleggel. A tesztelés egyébként elég jól sikerült, habár már megvan, hogy jövőre hogyan lehet egy kicsit érdekesebbé tenni. A visszajlezések alapján egyébként a pálya eléggé balkezesre sikeredett, amit egyébként nem bizonyít jobban semmi, mint az a tény, hogy a döntő előtti lead card 3 balkezes játékosból állt, köztük olyanokkal, akiket ritkán látni a döntő első flight-jában.

Sajnos 9 játékos lemondta a részvételt, de így is rekordot döntöttünk, idén 56-an tették tiszteletüket a versenyen. Így szombat reggel 14 flight vágott neki a 18 lyukas, par57-es pályának. A férfiaknál nagy meglepetésre az első kör után egy -8-as eredménnyel Dinko Simenc (balkezes) ugrott az élre, ő volt az egyedüli játékos, aki 50 alá tudott menni. A hölgyeknél - Katarina Gusenbauer lemondása miatt komoly kihívó nélkül versenyző - Katka Bodova (öööö... igen, ő is balkezes..) mutatta meg, hogy pontos és higgadt játékkal hogyan lehet az open mezőnyben is 12. helyet jelentő -1es eredménnyel a leaderboard-ra kerülni. A fiúknál, nem kis meglepetésre az AHT favoritjai felsorakoztak Dinko mögött, Otfried, Günther, Bernd szorosan lihegtek a győztes nyakában. És a magyar mezőny is szépen teljesített, Furka Robi, Szabó Ákos és a szakágas Orbán Benedek tudott nulla alá menni.

A második körben a helyzet nem nagyon változott, és a kör legnagyobb eseménye Orbán Benedek ásza volt, azon a lyukon, ahol a szervezők több ászra is számítottak (17-es ACE RUN). A második kör egyébként átlagosan rosszabbul sikerült a versenyzőknek, nagyon kevesen tudtak az első körükhöz képest javulni.

Az este fénypontja azonban minden kétséget kizárólag a vacsorára főzött bográcsgulyás volt, amelyet idén a számos golfos baráttal rendelkező Tóth László (Laccer) celebrált. Isznoyatosan finom lett, és habár a kondér tele volt, az este végére gyakorlatilag már csak kenyérrel lehetett tunkolni az aljáról.

A vasárnapi harmadik körben, sokan még a hasukban dolgozó gulyással, a versenyzők szinte mindannyian javítani tudtak. Ennek a körnek lett a legalacsonyabb a körátlaga (61,7), majdnem 3 ponttal jobb, mint a szombati második kör. Ennek megfelelően pályacsúcs is született, a két stabil kör után egy -10-es kört produkáló Otfried Derschmidt így egy magabiztos 5 pontos vezetéssel várhatta a döntőt. Mögötte a talán még nagyobb meglepetésre végig stabilan játszó Dinko és az egyáltalán nem meglepően idén szinte mindig dobogós Bernd Wender állt.

A hölgyeknél Katka egy -3-as rekord körrel 14 opntos vezetést szerzett, így a nőknél gyakorlatilag csak a második helyért ment a küzdelem a döntő előtt fej-fejmellett haladó Maja Simenc és Irmgard Derschmidt között. Ajunior mezőny csak egyetlen főt számlált, azonban megemlítendő, hogy a jövőre már felnbőtt színekben versenyző Kazai Bálint a +0-s eredményével aférfi mezőnyben a 13. helyen állt a 3. kör végére.

A végső sorrend végülis alig alakult át. A döntőben is született egy ász, ezt Bernd Kolmanz lőtte a 15-ös lyukon, ami igen szép teljesítmény, tekintve, hogy egy 90 méteres emelkedő lyukról van szó. Szóval a sorrend alig alakult át, és a végeredmény az alábbiak szerint alakult:

Férfiak
1. hely, Otfried Derschmidt -23
2. hely, Bernd Wender, -17
3. hely, holtversenyben Richard Kollar és Dinko Simenc -16

Hölgyek
1. hely, Katka Bodova, 0
2. hely holtversenyben Maja Simenc és Irmgard Derschmidt, +16

Fiatalok
1. Kazai Bálint, 0

 

A helyezetteknek gratulálunk, jövőre találkozunk!