Felhasználói név:
Jelszó:

Fórumozni szeretnél?
Ha szeretnél a fórumba írni, küldj egy levelet az oldal webmesterének, aki küldeni fog egy belépési kódot!
2015.03.17.
Disc golf sportági bemutató és kipróbálási lehetőség
A Magyar Frizbi Szövetség szervezésében 2015. április 11. napján a kőbányai Sportliget parkban minden kíváncsi érdeklődő megismerheti és kipróbálhatja a disc (frizbi) golfot.

A disc golf a frizbivel játszható játékok egyik, Magyarországon sajnos még nagyon kevésé ismert vállfaja. A „golf” elnevezés nem véletlen, hiszen a sport leginkább a hagyományos golfhoz hasonlít, azonban a frizbi golfban nem a labda lyukba gurítása a cél, hanem egy kifejezetten erre a célra létrehozott célpont (úgynevezett kosár) eltalálása egy frizbivel, lehetőleg minél kevesebb dobásból.

A frizbi golf mellőzi a hagyományos golfot körülvevő drága, elit sport atmoszféráját: a sportág szinte bármely közparkban, nagyobb területen, a természeti környezet átalakítása nélkül minimális eszközigénnyel űzhető. Amellett, hogy egy kitűnő szabadidős tevékenység, növeli az állóképességet és a koncentráló készséget. A sportot bárki, bármilyen korban, komolyabb sportolói előképzettség nélkül elkezdheti.  

Az ingyenes rendezvény 10 órakor kezdődik, és 12:30-ig folyamatosan, bármikor lehet csatlakozni az eseményhez. A látogatók megismerhetik és kipróbálhatják a sportot.

Az eseményen egy információs sátor is fel lesz állítva, ahol magáról a Magyar Frizbi Szövetségről, a disc golf sportról és a többi frizbi sportágról lehet még több információt megtudni.