Felhasználói név:
Jelszó:

Fórumozni szeretnél?
Ha szeretnél a fórumba írni, küldj egy levelet az oldal webmesterének, aki küldeni fog egy belépési kódot!
2015.01.05.
Disc Golf Promo - egy új kezdeményezés
A hazai disc golfos élet fellendítése kapcsán életre kelt egy új kezdeményezés, amely az itthoni disc golfos közösséget nagyobb szerepvállalásra kívánja ösztönözni. Részletek a cikkben.

A 2015-ös évtől kezdődően a Magyar Frizbi Országos Sportági Szakszövetség szeretne egy új kezdeményezést meghonosítani. Ez egy olyan eseménysorozat lenne, ami jelenleg jobb híján a Discgolf Promo nevet kapta, de a célja szinte egyetlen rövid mondatban összefoglalható: jusson el a sport még több emberhez az országban. Ez egy olyan fél-, egynapos esemény, amelyen amellett, hogy a résztvevő játékosok szerveznek maguknak egy kisebb versenyt, a reményeink szerint odalátogató közönséget is be tudják vonni a játékba. Az alábbiakban kérdés-felelet rendszerben választ kaphattok a részletekre.


Kinek szól?

Az esemény egyszerre szól a hazai disc golf játékosoknak, és azoknak a potenciális látogatóknak, akiket érdekelhet maga a sportág.


Mikor lesz?

A Szövetség hivatalos versenynaptárába be vannak írva időpontok, de ezek nincsenek kőbe vésve. A legjobb az lenne, ha ezek az események tudnának valamilyen egyéb eseményhez kapcsolódni (pl. falunapok, majális, kutyás frizbi verseny, kerületi sportnap, stb.).


Hol lesz?

A cél az lenne, hogy ezeket az eseményeket olyan helyszínen rendezzük, ahol akár potenciálisan egy golf pályát is el tudunk helyezni hosszabb távon. Mint ilyen az alábbi szempontok figyelembe vétele nagyon fontos lenne:

  • relatív jó megközelíthetőség, akár tömegközlekedéssel is
  • olyan terület, amely gondozása (kaszálás) a mindenkori tulajdonos által megoldott
  • maga a terület legyen alkalmas golfpályának technikai szempontból, azaz pl. ne egy tök üres mező legyen, hanem azon mondjuk némi terepakadály legyen

Természetesen nem probléma, ha nem tudunk minden feltételnek megfelelni, hiszen az alapvető cél az az lenne, hogy a sportág ismertségét növeljük. Azaz például nem dől össze a világ ha mondjuk a Martonvásári falunapon rendezünk egy ilyen eseményt, és az érdeklődőknek el tudjuk mondani, hogy a Velencei tónál épp most épül egy discgolf pálya.


Mi a forgatókönyv?

Az események tipikus forgatókönyve úgy nézne ki, hogy:

  • reggel, felállítunk a helyszínen egy max 6 lyukas pályát, plusz esetleg 1-2 gyakorló putt kosarat, a helyszínt elkerítjük
  • az odasereglő érdeklődőknek röviden elmagyarázzuk a szabályokat, majd dobálgatunk velük egy picit,
  •  az érdeklődőkkel közösen megyünk köröket a 6 lyukas pályán
  • majd a végén szervezünk egy 6-12 lyukas mini versenyt magunknak

Hogyan promótáljuk, készüljünk fel rá?


Etekintetben lásd még a következő pont. A felkészülés alapvetően az esemény meghírdetése, promótálása lenne. Facebook, weboldalak, kerületi sport hírmondók, stb. minél több ilyen fórumon meg kell hírdetni az eseményt. Nagyon fontos, hogy nem kell akkor sem kétségbe esni ha az első pár eseményen nem lesz ott senki, vagy csak nagyon kevesen. Ti például magatoktól elmennétek az országos kartonfutball találkozóra? És ha egy ismerősötök elráncigál egy ilyenre, és ott tök jól érzed magad, akkor a következőre már elmennél? Biztos vagyok benne, hogy a többség mindkettő kérdésre azt mondja, hogy nem, de minket azok az emberek kell, hogy érdekeljenek, akik azt mondják, hogy igen.


Ki szervezi, milyen feladatai vannak, és milyen segítséget kap?

Nagyon fontos, hogy ezeket a versenyeket NEM a szövetség, vagy bármelyik sportegyesület szervezi, hanem a kérés kifejezetten az lenne, hogy aktív játékosok részéről érkezzen a szervezési igény. Ha szeretnél egy ilyet szervezni, akkor kérlek jelezd igényedet a dani@disc-golf.hu vagy a frisbee.hungary@gmail.com címen.

Mi a szervező, illetve pontosabban a szervezők feladata: meg kell találnod az alkalmas helyszínt, az alkalmas időpontot, meg kell szerezned a szükséges engedélyeket, promótálnod kell az eseményt, folyamatosan tájékoztatnod kell a résztvevőket arról, hogy mi mikor történik, stb.

Azaz látható, hogy a szervező feladata egy ilyen esetben elég komoly és összetett, de hogy ez ne bátortalanítson el senkit, szeretnénk jelezni, hogy a kezdeményezésekhez a szövetség minden lehetséges segítséget megad. Azaz, vannak olyan kommunikációs eszközeink (indító levelek, promó anyagok), amelyeket el lehet küldeni a területek tulajdonosainak. Kosarakat, korongokat, egyéb eszközöket tudunk biztosítani, ha kell, akkor a szövetség részéről szívesen megyünk tárgyalni, egyeztetni a tulajdonosokkal, véleményezzük a szervezési forgatókönyvet, segítünk az eszközök odaszállításában, a rendelkezésünkre álló promóciós csatornákon tudjuk promótálni az eseményt.

 

Ha a fentiekkel kapcsolatosan bármilyen kérdésed van, akkor kérlek az ismert kapcsolattartási pontokat használd!