Felhasználói név:
Jelszó:

Fórumozni szeretnél?
Ha szeretnél a fórumba írni, küldj egy levelet az oldal webmesterének, aki küldeni fog egy belépési kódot!
2014.09.15.
Köd, köd, köd, köd .....
A közelmúltban sajnos kettő versenyt is döntő módon befolyásoltak az időjárási körülmények. Egy posztban következzen Bandi beszámolója a Schökl Open-ről, illetve utána egy rövid státusz jelentés az osztrák barátaink első Eurotour versenyéről.

Szeptember első hétvégéjén 7 magyar vitéz vágott neki a Sógorékhoz vezető úton, hogy részt vegyen a Graz melletti Schökl hegyén tartandó golfversenyen. Tavalyról sok jót hallottunk a versenyről az akkor résztvevőktől, így pár új ember is csatlakozott idén a csapathoz. AHT tornáról van szó, tehát a 80 fős mezőnyben sok jó játékost találhattunk.

Pénteken a delegáció nagy része már kora délelőtt elindult, hogy a szállás elfoglalása után még tudjon gyakorolni egy kört. Tervünket majdnem sikerült véghezvinni, a 18. lyuknál eleredő eső, majd jégeső viszont nem hagyta hogy lejátsszuk mind a 21 lyukat, így enyhe hiányérzettel libegtünk lefele a sílifttel. Szállásunkon a kiadós vacsora után még megvártuk a Hatvani srácokat, aztán pár pálinka után nyugovóra tértünk.

Másnap reggel Gyuri előcsalogatta a kis Vukot, de miután megszabadult a feleslegtől, ős is elfogyasztotta velünk a bőséges reggelit. Irány a hegy!

A csúcs ködben úszott, felérve a tetőre pár méterre láttunk el csak. A player's meeting-en bejelentették hogy a délelőtti kör elmarad, 1-kor ismét gyűlés, és akkor eldől hogy mi legyen. Nos, délután sem változott a helyzet, vagyis igen, a köd mellé még esni is elkezdett, játékra nem volt sok kilátás... Így is lett, a szervezők lefújták a szombati játéknapot, mehettünk a f...elvonóhoz.

Golféhségünket viszont ki kellett szolgálni, így egy Graz melletti kisebb 12 lyukas pályán mentünk egy kört. Az eső sajnos ott is esett, így eléggé elázva mentünk „hazafelé”.

A szálláson aztán szereztünk egy pakli pókerkártyát, majd nagy zsugázásba kezdtünk. Volt ott minden kérem szépen! Zseton híján tésztadarabokkal raktuk a téteket, közben Furesz gyártotta nekünk a kolbászos katonákat – még a gofrira is került ebből. Repkedtek a mínusz 2-es poénok, meg a kismiújságok, a vacsorára már felfokozott hangulatban érkeztünk le. Ákos és Furesz vitája zárta az evést, soha nem gondoltam volna hogy ilyen komoly problémát generálhat egy félreírt 9-es...Fent lezavartunk még egy póker partit, aztán azzal a reménnyel feküdtünk le hogy holnap végre golfozunk is a hegyen.

Az idő megkönyörült rajtunk, és bár hűvös volt reggel a levegő, a köd csak ijesztgetett minket, végül is játszható volt a pálya. A szervezők kihirdették hogy két egész kört játszunk aznap, tehát nem lesz külön döntő, ahogy az eredetileg el volt tervezve.

Az első kör felemásan sikeredett nekünk, a pálya sokoldalúsága néha kemény feladat elé állított minket. Megtudtuk hogy a hegyoldalban is működnek a fizika törvényei, egy félresikerült putt a meredekebb részeken csúnya (double) bogey-kat eredményezhet. Nehezítésként jó pár tehénakna is „le volt fektetve” a pályán, nem győztük kerülgetni őket.

Ebéd után a második kör következett, rövidített, 18 lyukas kiadásban. Volt aki közülünk javított, volt aki rontott, és volt aki nagyon rontott... Ez utóbbi olyan dolog amiről nem szeretnék beszélni...

De a lényeg hogy születtek magyar sikerek! Dani a 3. helyet szerezte meg, illetve Ákos az egyik lyuk CTP-versenyét nyerte meg, gratulálunk nekik ezúton is!

A gyors eredményhirdetés után spuriztunk a lifthez, majd haza, így is elég későn sikerült Budapestre visszaérnünk.

 

Személy szerint nekem nagyon tetszett a környezet, szép helyen van a pálya, kár hogy az időjárás nem engedte hogy kihasználjuk mindkét napot a játékra. Én ajánlom mindenkinek hogy vegyen részt ezen a versenyen legközelebb, mert pazar játékélményt lehet szerezni a változatos pályán.

 

Viszlát jövőre, Schökl!

 

Bandesz

__________________________________________


Strudengau Open - Eurotour 2014

Az osztrák barátaink hihetetlen nagy lelkesedéssel, és munkával készítették elő a St. Thomas-i fix pályán szervezett első Eurotour versenyüket. A verseny előtt minden körülmény adott volt ahhoz, hogy egy felejthetetlen hétvégét tudjanak maguk mögött a szervezők, és a játékosok is: nagyszámú nemzetközi mezőny, játékosok észak-, dél-, nyugat- , és kelet Európából, tökéletesen előkészített pálya, és egy kivételesen jól szponzorált esemény várta a résztvevőket.

Sajnos azonban az időjárás itt is mindenki számítását keresztbe húzta. A szombati első kört még csak-csak, a második kört viszont már egyyáltalán nem tudtuk befejezni a nagy köd miatt. Vasárnap reggel a helyzet csak picit változott: a kört ugyan elkezdtük, de 5-6 lyuk után a TD jelezte, hogy leállítja a kört. Habár ez volt a helyes döntés, nagyon rosszul esett minden ottlevőnek. A frusztráció és a csalódottság teljesen rányomta a hangulatát az emberekre, és a TD kénytelen volt egy kör teljesítménye alapján eredményt hírdetni. A sors iróniája, hogy amíg az első kör nekem speciel nem igazán sikerült, a második kört nagyon jó érzéssel és egy nagyon jó teljesítménnyel kezdtem, 6 lyuk után 7 ponttal jobban álltam, mint az első körben.. De azt gondolom, hogy a szervezők részéről a csalódottság lényegesen nagyobb, így együttérzésünkről, és a jövőbeni ismételt részvételi szándékunkról tudjuk őket tájékoztatni.


-hd-