Felhasználói név:
Jelszó:

Fórumozni szeretnél?
Ha szeretnél a fórumba írni, küldj egy levelet az oldal webmesterének, aki küldeni fog egy belépési kódot!
2014.06.17.
Eisenstadti verseny - egy volt, és egy (remélhetőleg) leendő világbajnokkal
Egy kisszámú magyar küldöttség vett részt az AHT 2014 5. versenyén, a közeli Eisenstadtban. A verseny különlegessége, hogy a szervezők ide tudták csábítani a Discmania színeiben turnézó Avery Jenkins-t és Simon Lizotte-ot. Az előbbi 2009 világbajnoka, az utóbbi meg a német Wunderkind, aki talán azzal okozna meglepetést, ha a következő években nem tudna fellépni a világbajnoki dobogóra... A többit Furesz elmeséli nektek.

Castleland Open, 2014.06.14-15., Eisenstadt - Ausztria

Sziasztok,

A megfogyatkozott magyar csapat péntek délután végül a Szilárd, Ottó, Furesz hármassal indult útnak a festői Eisenstadt-ba, Ausztriába. A délutáni gyakorlót kört gyorsan letudtuk, így a holland-spanyol „mészárlást” már a hotel szobából néztük. Jégverem szálló, Sopron 25km a pályától: semmi különös.

A szombat reggeli kör a számomra igen érdekesnek ígérkezett, ugyanis azzal az Avery Jenkins nevű amerikai fiatalemberrel játszhattam egy körben, aki 2009-ben megnyerte a Világ Bajnokságot, de emellett is számos (a honlapján tucatjával van listázva http://www.averyjenkins7495.com ) versenyt nyert, vagy volt az első ötben, tízben. Elképzeltem a játékát, de testközelből végignézni, nos az teljesen más történet volt… A szintén jobbkezes (másban nem nagyon hasonlítottunk egymáshoz) fiatalember azokat az íveket dobta, amiket én is (csak én a dobás előtt még fejben). Valahol felemelő és egyben szánalmas volt nézni a szintek közötti különbséget. Avery: első hole 1. dobás kosártól 60cm-birdie, második hole 1. dobás kosártól 2méter-birdie, birdie, birdie,… az ötödik kosárnál láttuk először, hogy Ő is ember, mert Part dobott. Utána, Úristen: dobott egy boogie-t, ami után kvázi vezeklésként dobott megint 5 birdiet-t… Szóval egy szürreális vicc volt az egész. A discgolf játék leegyszerűsítése: egy pontról a másik pontra kell eljuttatni a korongot, a fák, bokrok, és mezők között. Így: puff. És még egy 3 méteres putt. KÉSZ… Mi, többiek meg egy másik pályán, másik dimenzióban játszunk.

Bocsánat, de egyszerűen így érzem még frissen szombat este egy horkolómester Ottó és egy pukimester Szilárd társaságában. (Costa Rica most rúgott 2 gólt Uruguay-nak 3 perc alatt…) most 22:17-kor.

A lényeg, a végén 55-öt dobott, ami -13-at jelent! A 20 lyukas pályán dobott 1 boogie-et, 5 part és 14 birdie-t, amivel – és itt jön a beszarás – csak a második legjobb eredményt érte el!!!! Az aktuális Európa Bajnok, a német Simon Lizotte ( http://www.discmania.net/tag/simon-lizotte )– aki Otti szerint jelenleg a top 5-ben van a Világon – 52-őt, azaz -16-ot dobott egy 20 lyukas pályán… Én azt sem nagyon hittem el amiket Avery dobott, de annál még 3-mal jobbat dobni, nos az valahol a lehetetlen és hihetetlen között van. Szóval gyerekek van hová fejlődni.

A délutáni körben a magyarok közülünk mindenki javított, így a vasárnapi kört viszonylag jó pozícióból vártuk. Este a tradíció mentén megnéztük a soproni Gyógygödör nevű műintézményt is. Ennyit a kultúráról… Vasárnap reggel meglepetésként ért bennünket, hogy a félistenek is emberek, hiszen a szombat délutáni körben „emberi” léptékű eredményt dobott a két srác: 60 fölött dobtak, amit a legjobb osztrákok is tudtak teljesíteni, bár így is fényévekre voltak tőlük összetettben.

Mi, magyarok vasárnap délelőtt hoztuk az átlagos – átlag alatti formánkat, így a 32+4 (open+woman) döntőről Ottó éppen csak lemaradt, Szilárd a 30., én pedig a 16. helyen kezdtük a rövidített, 9 lyukas pályát. Végül Szilárd 31., én 15. lettem, Ottó pedig belenézett a legjobb négy dobásaiba, akik a szombati délutáni „betli” után két 50 körüli eredményt dobtak (-18!) a vasárnap reggeli körben, így a döntőben kb. 20 ponttal voltak a legjobb osztrák előtt… Sok kérdés már ott sem maradt. Az uccsó dobásokat már mindannyian láttuk, nos nem kellett csalatkoznunk. Egy nagyon nehéz par 3-as pályán Otti 4-et, Günther pedig egy szép hármast dobott. A két idióta (már elnézést!) az első dobással kidobta a korongot egy szűk folyosón keresztül a fák közül, jobbra át a völgyön, fel a dombon, pontosan az útra a kosártól 10 méterre! Egymástól pedig 1 méter távolságba... És persze sima 2 put, 2 birdie… A végeredményeket pontosan még nem tudom, de mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg és hasonlítsa össze a 2 srác és az általunk ismert top játékosok (Jessie, Norbert, Otti, stb.) eredményeit, mert érdemes.

A srácok pedig folytatják a közös európai turnéjukat és felváltva nyerik meg ezeket (sőt valószínűleg még erősebb) tornákat. Részemről óriási élmény volt a torna, főként persze Nekik köszönhetően, de maga a pálya is jó volt és az idő is szép volt.

Köszöntem a figyelmet. Furesz