Felhasználói név:
Jelszó:

Fórumozni szeretnél?
Ha szeretnél a fórumba írni, küldj egy levelet az oldal webmesterének, aki küldeni fog egy belépési kódot!
2013.09.16.
Élménybeszámoló - Schökl Open 2013
10 helyett csak kilencen mentünk, de a lényeg, hogy mentünk. Ákos így emlékezett meg az eseményekről.
A hétvégén Ausztriában Graz mellett egy kis faluban (Schöckl) rendeztek golf versenyt ami az AHT sorozat része is volt egyben.Igen szép számban jelentkeztünk a versenyre. 10 bátor (és szép) „magyar” legény regisztrált (a 73 fős mezőnybe). Név szerint: Bak László, Hatvani Róbert, Hatvani Dani, Dylan Cooper, Furka Róbert (alias: Furesz), Zalán Benedek (alias: Benny), Szabó Ákos, Hársfai Peti (alias: Otto), Krámer Peti és Balsai Csaba. Sajnálatos módon az indulás napján Laci lesérült, így Ő végül nem utazott el a versenyre.

Az előörs (Furesz és jómagam) már péntek délelött elindultunk, hogy még aznap kipróbálhassuk a pályát (lévén most jártunk itt először). Délután 3 körül érkeztünk majd a szobák átvétele után még egy jó korsó osztrák sör is belefért mielött nekiindultunk vona a hegynek (na jó csak a felvonóig :)). Lévén, hogy a pálya 1.460 méter magasan van egy sípályán (a szállásunk felett 700 méterrel). Fantasztikus látvány tárult elénk már útközben is ami a csúcsról még pazarabb lett :) Bár a Testvérhegy is nagyon szép, de itt golfozni nem semmi érzés. Tudtuk, hogy az utolsó „levonót” (ami 6-kor indult le) úgysem érhetjük el ezért nem is siettünk hanem szépen komótosan egy-két sör társaságában végigjártuk az összes lyukat és kipróbáltuk, hogy mi is vár majd ránk másnap élesben. Egyik sem tünt lehetetlennek par-ból megoldani, ugyanakkor szinte mind trükkös volt egy kicsit. Ami számunkra (Testvérhegyhez szokott golfozók számára) nehéz volt, hogy tele volt megszorításokkal (mandatory, OB, island). Arról nem is beszélve, hogy szinte minden kosár olyan helyen volt, hogyha nem jól landol mellette a korong akkor akár az aktuális sípálya aljáig is legurulhat (de 10 métert simán). Két és fél órába került végigjárni. Így fél hét körül végeztünk és jöhetett az ereszkedés a szálláshoz lábon. Eleinte még mókás volt, viszont idővel Furesz lelkesedés kezdett alábbhagyni, a lábai meg remegni. Hiába no „nem szokta a cigány a szántást”. De legalább lett eredménye a pénteki gyakorlásunknak: Furesz innentől kezdve egész hétvégén úgy járt (főleg ha lefele kellett mennie), mint akit hátulról jól megraktak :) Pedig csak izomláza volt (mondjuk ez önmagában anatómiai csoda, hogy hogyan tudott a nem létező combizma béállni :)). Azért csak leértünk a hegyről és a szálláson megvacsiztunk és a nagy túrázás örömére még legurítottunk pár sört.

Ezalatt a többiek is útnak indultak, de terveiknek megfelelően még a határ elött kerestek egy vendéglőt ahol nem csak vacsorázhattak, de még a román-magyar meccset is megnézhették. Így utólag ez nem biztos, hogy jó ötlet volt (bár a vacsorára semmi panaszt nem hallottunk). Este 10-11 körül értek a szállásra (bár ezt már sem megerősíteni sem cáfolni nem tudom, mert nekem a német-osztrák meccsbe sikerült belealudnom...)

Másnap nem is kellett korán kelni, így a reggeli után frissen fitten indulhattunk újra neki a hegynek. Fent még egy kis put-olgatás és beszélgetés majd jött az eligazítás, hogy ki, kivel, melyik lyukon kezd (ez már csak egy ilyen sport). A szerencsesebbekhez lány is került a csoportba :) Nekem speciel egész jól kezdődött és 15 lyuk után +3-al álltam (még úgy is, hogy a szigetet nem sikerült eltalálni és két kb. 3,5 méteres put-ot is kihagytam :(). Aztán történt valami és onnan már nem volt visszaút :( A többieknek egész jól sikerült az első kör. Dani 1 pontal lemaradva a második helyen állt (58 pontal (-6)). A második kör elött kaptunk egy jó meleg levest és Dylan jóvoltábol még söröztünk is :)

Aztán az első kör eredményei alapján újraosztás és jöhetett a délutáni kör. Ez a kör a két Róbertünknek és Dylannek ment igazán jól. Ők sokat javítottak. Sajnos Daninak nem sikerult túl jól. Günther Kaimberger (de a többiek csak Foltos-nak hívták) 5-6 pontos előnyre tett szert mindenkivel szemben, így az első hely már véglegesnek látszott.

Visszamentünk a szállásra ahol, valami furcsa véletlen folytán előkerült pár üveg pálinka. Mondjuk amilyen hirtelen került elő olyan hirtelen fogyott is el :) A vacsora mennyei volt. Aztán Furesz felvezette világmegváltó üzleti tervét amin Ottóval (és részben velem) bő órán keresztül vitáztak, hogy megvalósítható-e az ötlete, illetve, hogy megtérül-e (na ez utobbiban már nem jutottunk dűlőre :)). Frizbis bulikhoz képest nagyon korán már 11 körül ágyban voltunk. De így legalább újra kialhattuk magunkat.

Vasárnap aztán olyat láttak az osztrákok amit még elötte soha. Dani úgy „megrakta”, hogy pályacsúcsot dobva 53-as (-11) eredményt ért el végig oktatva a mezőnyt. Aki ott volt lehet, hogy még most is tapsol. De szerintem még naponta kap most is egy két gratuláló SMS-t :) Ezzel az eredménnyel át is vette a vezetést az összetettben 1 pontal Foltos elott. Dylan és Furesz is simán jutott be döntő körbe, ami szintén remekül sikerült mindhármójuknak. Dylan a döntő körben holtversenyben a legjobb eredményt érte el 27 ponttal (kilenc lyukon -4) amivel az összetettbe feljött a 9. helyre. Furesz is megnyerte a csoportját és így összetettbe feljött a 18.-ról a 16. Helyre. Dani pedig 1 pontos előnyből 7 lyuk alatt 4 pontos előnyre tett szert így az is simán belefért, hogy az utolsó két lyukon 2 bogey-t dova húzta be az összetett győzelmet :). Gratula az egész magyar csapatnak, főleg az első helyet elhozó Daninak!

Remek kis torna volt csodás környezetben. Jövőre remélhetőleg még többen megyünk! Szép volt fiúk!

http://www.discgolf.at/wordpress/?page_id=1975