Felhasználói név:
Jelszó:

Fórumozni szeretnél?
Ha szeretnél a fórumba írni, küldj egy levelet az oldal webmesterének, aki küldeni fog egy belépési kódot!
2009.04.05.
Közép-Európai Liga (CEL)
A CEL idén először, egy regionális kezdeményezésként indult, az Ultimate Frisbee sportágban már régóta működő rendszer mintájára. A képlet egyszerű: 1 verseny Magyarországon, 1 verseny Szlovákiában, 1 verseny Ausztriában, 1 verseny Csehországban, a 3 legjobb számít, és már meg is van közép-Európa disc golf bajnoka.  Az egyszerűség kedvéért, a CEL jól megfér az Austro-Hungar Tour mellett, ugyanis kettő CEL állomás, a magyar (Budapest) és az osztrák (Leiser Berge), mindkét sorozatnak közös állomását képezi.

A kezdeményezés célja, akárcsak az AHT esetében az volt, hogy a régióban minél nagyobb (el)ismertséget, és minél szélesebb rajongó tábort szerezzen a sportág. A kezdeményezést a régió játékosai örömmel fogadták, így valószínű, hogy az idei nem az utolsó alkalom lesz a sorozat életében.
És hogy kik a favoritok? Szinte biztos, hogy az AHT sorozatban is jeleskedő versenyzők egyike emelheti az év végén magasba a serleget. Ha egyáltalán lesz olyan. Kosár biztos lesz, azt majd lehet emelgetni! A sorozat első eversenye Budapesten került megrendezésre ...

... A győztes Andy Barth lett Ausztriából, akinek ez volt discgolf karrierje első győzelme. A magyar színeket képviselő versenyzők is derekasan helyt álltak, Dylan James Cooper második lett, és Hatvani Dani is bejutott a legjobb öt játékossal rendezett döntőbe, ahol a harc főleg a második helyért folyt. Ezt a versenyt Jóskának sérülés, Bak Lacinak pedig privát okokból sajnálatos módon ki kellett hagynia. Nem voltak lebecsülendők a szervezési feladatok sem, de a visszhang maximálisan pozitív volt, a Magyarországon valaha volt legnagyobb létszámú discgolf verseny körülményeivel és lebonyolításával a teljes nemzetközi mezőny (osztrák, amerikai, szlovák, angol, új-zélandi, magyar) mezőny elégedett volt, külön öröm, hogy itt Budapesten került megrendezésre az új versenysorozat első állomása. Nagyok voltunk!

Maga a versenysorozat hosszas vajúdás után végre útjára indult, a földrajzilag egymáshoz közel lévő játékosok támogatják a kezdeményezést, hogy minden ország kiemel egy versenyt a saját sorozatából, ami helyi szinten az év versenyét jelenti. Következő állomás Szlovákiában, a festői szépségű Smolenicében június 6-án és 7-én, ezt követően szeptemberben Ausztriában Buschberg-ben, majd októberben zárásként Csehországban Prágában. A magyar discgolf közösség természetesen ezeken a versenyeken is indulni fog, a fiúk megrakják és várjuk az első CEL győzelmet is!