Felhasználói név:
Jelszó:

Fórumozni szeretnél?
Ha szeretnél a fórumba írni, küldj egy levelet az oldal webmesterének, aki küldeni fog egy belépési kódot!
2012.09.16.
Így történt ... - Schöckl Open 2012
2012. szeptember 6-7-én az AHT mezőny újból összegyűlt, hogy a grazi golfosok büszkeségén, az 1 éves Schökl Disc Golf Parkban mérjék össze erejüket.
A grazi disc golfos közösség oszlopos tagja, a kiváló golfos, 2009-es Budapest Open győztes Andy Barth ötlete alapján és menedzselése révén a grazi városvezetőség is belátta, hogy a disc golfozás ma már több, mint egy kicsiny szub-kultúra időtöltése. Így belátták azt is, hogy a stájer Alpok Graz melletti egyik hegycsúcsánál, az 1440m magas Schökl-nél keresve sem találhattak volna jobb helyet arra, hogy egy 18 lyukas disc golf pályát építsenek, és ezzel a mountain bike,  a túrázás, a síelés, a siklóernyőzés és a távolba sörözés mellett egy újabb időtöltési lehetőséget ajánljanak a környékbelieknek. A pálya tavaly szeptemberében nyílt meg, és habár azóta Andy-ék és a DGCG (Disc Golf Club Graz) révén számos rajongóra lelt,és számos házi versenynek adott otthont, idén az AHT vezetősége úgy döntött, hogy ideje idehozni közép-Európa legjobb golfosait. Mivel mi is megszólítva éreztük magunkat, négyen (Csabi, Bence, Ottó, Dani) mi is elmentünk Budapestről a versenyre.

A legkényelmesebben egy kabinos sífelvonóval elérhető pályán volt minden, amitől a golfozás izgalmas. Hosszú, trükkös PAR4-es lyukak, technikás rövidek a fák között, lefelé/fölfelé, double mando, egy sziget lyuk, 40-50 tehén, és egy olyan panoráma, amely mindenkinek aki a 11-es lyuktól sétált a 12-eshez megálljt parancsolt. Mindehhez még az időjárás is végig velünk volt, mindkét nap szikrázó napsütés és szélmentes idő várt minket.

Az open mezőnyben már az első kör elején a verseny élére állt az a 3-as, akik végül érem híján egy ajándék kulaccsal, egy ernyővel, és egy tapsviharral gazdagabban tértek haza (Otfried Derschmidt -6, Günther Kaimberger -5 és Karl Seper -6). Utánuk a középmezőny eleje elég sűrű volt, nagyon sokan játszottak par körül (pl. Dani 0), a középmezőny közepére pedig stabilan felsorakozott egymás mögé a három rivális, Benny +6, Ottó +7 és Csabi +8. A csata most nem pálinkáért, hanem ha minden igaz egy bringás zokniért ment, így Bence, a legaktívabb bringás hármuk közül, már az elején jelezte a srácoknak, hogy mire költsék a pénzüket.

A második körben azonban teljesen egyértelművé vált, hogy az AHT győztes címért küzdő Günter ezen a hétvégén a pontversenyben nem fog tudni meglépni a nagy rivális Otfriedtól.  Oti egy már-már hihetetlennek tűnő -9es második körrel gyakorlatilag eldőntőtte az aranyérem sorsát. Viszont mivel Karl betlizett +3-al, a -4et dobó Günternek sem kellett tartania attól, hogy az ezüstöt elvenné tőle valaki. A peloton azonban elkezdett felzárkózni, és egy 6-7 fős üldöző csapat alakult ki, köztük a -3-t dobó Danival, aki rémálomba illő módon egy büntető pontot megint a tavalyi mumusának köszönhetett. A magyar kontingensből Bence és Ottó javítani tudtak, Csabi stagnált, így a zokni sorsa már csak két ember között dőlhetett el.

Tekintettel arra, hogy a golfosok nagy része fent maradt a hegyen éjszakára, és egy tömegszálláson aludtak, a szombat esti szocializálódás a mieink számára mindössze abból állt, hogy az összesen 400 főt számláló völgyállomás falu egyetlen nyitva tartó éttermében  (gyros, pizza) sört ittak és csípőset ettek.

A vasárnap reggeli harmadik kör szerencsére mindannyiunknak jobban sikerült, az egyet rontó Ottó kivételével mindannyian javítottunk. A döntő előtt Dani így felkerült a 4. helyre, ahol egy közepes döntőt játszva, a nagyszerűen teljesítő Karltól nem tudta megszerezni a harmadik dobogós helyet,és végül a mögötte levő csoportból egy ember megelőzte így 5. lett. Az élen a helyzet nem változott, Otfried egy nagyon magabiztos vezetést maga mögött tudva egy kitűnő döntőt játszott és végül 10 ponttal a második előtt nyert, Günter stabilan tartotta a második helyét, és Karl bronzérme sem forgott veszélyben.

Csabi sajnos egy szétdobás miatt nem került be a legjobb 32 közé, így döntőzni nem tudott, de Bence egy igen kiváló +2es harmadik kör után végül a 24. lett, és Ottó sajnos a döntőre elfáradva a 32. helyet szerezte meg. Eldőlt a zokni sorsa.

A részletes eredmények, mint mindig, a discgolf.at oldalon, a http://www.discgolf.at/wordpress/?page_id=1965 linken érhetőek el.

Nagyon jól éreztük magunkat, jövőre is megyünk!