Felhasználói név:
Jelszó:

Fórumozni szeretnél?
Ha szeretnél a fórumba írni, küldj egy levelet az oldal webmesterének, aki küldeni fog egy belépési kódot!
2012.05.04.
Fix pálya Budapesten
Egy sikertelen 2007-es próbálkozás után, a Spiritus SC Egyesületnek sikerült megtalálnia azt a budapesti önkormányzatot, aki látott annyi fantáziát a sportágban, hogy egy, a saját tulajdonában levő területen engedélyezze egy fix disc golf pálya létrehozását.
A Budapest III. kerületi önkormányzatával, illetve annak sportért felelős cégével (Óbudai Sport Nonprofit Kft.) folytatott hosszas előkészítő munkálatok, tárgyalások eredményeképpen 2012. május 2. napján megszületett az az együttműködési megállapodás, amely szerint a Spiritus SC saját költségén létrehoz és fenntart egy 14 lyukas fix golfpályát a III. kerületi, Bécsi út, Testvérhegyi lejtő találkozásánál levő domboldalon.

A Spiritus SC 2013. december 31. napjáig jogosult a területet használni, azonban a megállapodás egy hosszabb együttműködésreményében született, így amennyiben a pálya üzemeltetése sikeres lesz, a terület használati jogosultság meghosszabbítása is borítékolható.

A pálya sajnos csak 14 lyukas lesz, de a Spiritus SC szerint egy sikeres működés esetén a pálya méretének a növelésére is van lehetőség.

A pálya a Spiritus SC saját beruházásában épül, a beruházás költségeit lelkes disc golfozók adományaiból, illetve a Spiritus SC saját tőkéjéből fedezi. A pálya várhatóan 2012 június közepén nyílik meg a nagyközönség számára.