Felhasználói név:
Jelszó:

Fórumozni szeretnél?
Ha szeretnél a fórumba írni, küldj egy levelet az oldal webmesterének, aki küldeni fog egy belépési kódot!
2010.03.15.
2010 Budapest Disc Golf Open - eredmények
Március 6-7. napján került megrendezésre a 2010-es év AHT sorozatának az első versenye, ahol az eddigi hagyományokat folytatva, a budapesti szervezőknek sikerült egy igen színvonalas és emlékezetes versenyt összerakni.
Persze mindehhez szükség volt arra, hogy a hagyományokat egyáltalán nem tiszteletben tartva az időjárás a legkedvesebb arcát mutassa, és egy teljesen szélmentes, ámde napos idővel rukkoljon elő, egészen az eredményhirdetést követő pillanatokig megkímélve a versenyzőket a vasárnap esti hóvihartól.

A 47 feliratkozott versenyzőhöz képest csak 46 lépett starthoz szombat reggel, az egyik osztrák kollegánk ugyanis jobbnak látta a napot a szálloda mosdójában eltölteni, hogy ilyen-olyan módon megszabadítsa magát az előző esti vodka adagtól. A 46 versenyző, köztük magyar, szlovák, cseh, osztrák, magyarosított új-zélandi, és angolosított newcastle-i résztvevőkkel szombat reggel 9:30-kor vágott neki az első körnek.

#1: a férfiak mezőnyében az első kört mindenki meglepetésére Reinhold "Schoko" Schachner teljesítette a legkevesebb dobásból (57), de szorosan mögötte 2 pont távolságon belül további 8 versenyző jelezte, hogy bele kívánnak szólni a végeredmény sorsába. A hölgyeknél aránylag az elején eldőlt, hogy Irmgard Derschmidt ezen a versenyen nem fog legyőzőre találni, de ezt annak tudjuk be, hogy Irmgard legnagyobb riválisa, a szintén osztrák Caro Gould sajnos nem jelent meg a versenyen.

#2: a szombati második kör szétszórta a mezőnyt, és míg a hölgyeknél Irmgard behozhatatlan előnyre tett szert, addig a férfiaknál is kialakult a vezető négyes, Otfried Derschmidt (0), Jesztl Jóska (+1), Johannes Petz (+1) és Hatvani Dani (+1) személyében, akik 6-7 ponttal elhúztak a mezőny elől, mind a négyen -2-es eredménnyel zárva a második kört..

#3: a vasárnapi körre is ugyanazon körülmények fogadák a versenyzőket: habár a nap útjába egy-két felhő azért befurakodott, az Óbudai-szigetre egyáltalán nem jellemző módon szélcsend fogadta a golfosokat. Az aranyéremért folytatott küzdelemből a harmadik kör végére sajnos Johannes Petz (57) és Jesztl Jóska (59)  kiszálltak, viszont Derschmidt és Hatvani egy 53-as körrel jelezték, hogy a vándorkupát (Jóska által készített fém szobrocskát) mindketten a vitrinükben szeretnék látni aznap este.

#döntő: A döntősökhoz - mindannyiunk meglepetésére - csatlakozott Mike Bischoff-Horak, aki a 3. körben egy szolid 56-os eredményt produkált. A 6 lyukas döntőben a sorrend nem változott, azonban Derschmidt kihasználva Hatvani egy megingását, egy ponttal növelte az előnyét, így két pontot ráverve a második helyen végző budapestire bezsebelte a 2010-es AHT szezon első bajnoki címét.

Végeredmények tehát:
Férfiak
1. Otfried Derschmidt (-3)
2. Hatvani Dániel (-1)
3. Johannes Petz (+2)
4. Jesztl József (+4)
5. Mike Bischoff-Horak (+9)

Hölgyek
1. Irmgard Derschmidt (+24)
2. Katharina Gusenbauer (+46)
3. Magda Kiss (+64)

Junior
1. Kazai Bálint (+127)


további eredmények a Kiahgrabn oldalon.