Felhasználói név:
Jelszó:

Fórumozni szeretnél?
Ha szeretnél a fórumba írni, küldj egy levelet az oldal webmesterének, aki küldeni fog egy belépési kódot!
2016.03.07.
Central European Disc Golf Champoionships - tudnivalók
Ebben a cikkben megtalálható minden információ, amit jelen pillanatban tudni lehet a versenyről. Jó olvasgatást!
Kedves disc golfosok!

Örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük a remek hírt: 2016-tól kezdve a régió 7 országának (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Ausztria, Szlovénia és Horvátország) legjobb játékosai minden évben megmérkõzhetnek egymással a Central European Disc Golf Championship (CEDGC) elnevezésû versenyen.

A verseny a hagyományos menetrend szerint fog zajlani: 2 nap alatt 3 db 18 lyukas kör, majd egy döntõ a divíziók legjobbjainak. A 72 játékos divíziók szerinti összetétele a következõképp fog kinézni:
-MPO (open) 48 játékos
-FPO (nõi) 16 játékos
-MJ1 (junior, 1997-ban és utána születettek) 8 játékos

2016 CEDGC
A legelsõ CEDGC Smolenicében lesz megtartva szeptember 23-25 között (TD: Richard Kollar és Stefan Dobrev), ugyanazon a pályán ahol a népszerû smolenicei verseny is zajlik minden év júniusában. Reméljük a tornán részt vesznek majd a régió legjobbjai, mely a környék egyik legszebb és leginkább kihívásokkal teli pályáján zajlik majd.

Minden versennyel kapcsolatos információ megtalálható a honlapon:

Játékosok
A játékosok kétféleképp kvalifikálhatják magukat: vagy a 2015-ös év végi PDGA rating alapján, vagy a szövetség által kijelölhetõ spotokon keresztül. A kvalifikáció szabályairól részletesebben is olvashattok a honlapon a Rules menüpont alatt. Az év végi ratingek alapján a legjobb 25 MPO, 8 FPO és 8 MJ1 regisztrálhat majd elõször a versenyre.

Menetrend
A fent említett, év végi ratingek alapján kvalifikált játékosok számára az elõzetes regisztráció március 15-én nyílik meg, emailben. A regisztráció elsõ fázisa június 6-án nyílik meg, a kvalifikált játékosokkal kapcsolatba lépnek majd a szervezõk. Július 11-tõl minden ország szövetsége kijelöli az általa delegált játékosokat (3 MPO, 1 FPO). Hogy milyen szabályok alapján delegálják ezt a 4 embert, azt minden ország szövetsége sajátosan dönti el. Az esetlegesen megmaradó spotok augusztus 15-tõl kezdõdnek kiosztásra az éppen akkori PDGA rating szerint. Így mindenkinek van lehetõsége 2016 elsõ felében javítania a PDGA ratingjét és így növelnie a bekerülés esélyét.

Szeretettel várunk mindenkit Smolenicében!

CEDGC rendezõ bizottság:
A helyszín kiválasztásáért a Hatvani Dani által vezetett bizottság felelt, melynek tagjai: Bostjan Babic, Tomi Goricki és Michal Paszkowski.
A CEDGC szabályaiért a Richard Kollar által vezetett bizottság felelt, melynek tagjai: Bernd Wender és Ivo Vojtik.